Grillad lax med tomat- och potatissallad

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

Grillad lax:

  • 700 g laxfilé
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Tomat- och potatissallad:

  • 500 g kokt potatis i skivor
  • 4 tomater
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk skuren dill
  • 2 msk skuren gräslök
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Grillad lax: Putsa och dela laxen i fyra portionsbitar. Sätt eld på grillen så ni får en fin värmande glöd. Salta och peppra på laxen innan ni grillar den. Efter grillningen, pensla på honungen.
  2. Tomat- och potatissallad: Blanda majonnäs, crème fraîche, pressad vitlök, dill och gräslök. Skålla tomaterna, skala dem, dela dem i fyra bitar och tag bort kärnhusen så endast tomatfiléerna återstår. Blanda potatisskivorna, tomatfiléerna och röran. Smaka av med salt och peppar.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept