Ugnsbakad sik med rostade grönsaker

2 röster
4

Du behöver

Ugnsbakad sik:

  • 4 fjällade sikfiléer à 170 g
  • olja
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Rostade grönsaker:

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Ugnsbakad sik:
  2. Smörj plåten med olja, strö på salt och peppar. Lägg på sikfiléerna med skinnet uppåt och baka i ugn på 180° ca åtta minuter.
  3. Rostade grönsaker:
  4. Skala morötterna och palsternackorna, skär dem i stavar. Skär ut buketter av blomkålen. Skala löken och dela den i klyftor. Blanda morots- och palsternacksstavarna, blomkålsbuketterna, lökklyftorna, oljan och pressad vitlök. Lägg blandningen på en ugnsfast form, salta och peppra. Rosta grönsakerna i ugn på 120° ca tio minuter tills grönsakerna är mjuka.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept