Micaels ketchup

Tomater
Foto: Micael Bindefeld

Micaels ketchup

Av: Micael Bindefeld

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

"Att koka ketchup är ett alldeles utmärkt sätt att ta hand om tomater som mognar för snabbt på sommaren. Har man väl börjat göra egen ketchup köper man aldrig färdig igen."

Ingredienser

portioner dl

Micaels ketchup

  • 5 tomater (mogna)
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk worcestersås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar

Gör så här

Micaels ketchup

  1. Skålla snabbt tomaterna, skala och skär dem i bitar. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Lägg samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt blandningen sjuda i 25 minuter.
  3. Mixa ketchupen noggrant med en mixerstav.
  4. Häll upp ketchupen i rena burkar och förvara dem i kylskåp.