Blåbärsglasspinnar

0 röster

Du behöver

  • 275 g blåbär
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • Strössel och eventuellt vit choklad till dekor

Gör så här

  1. Ställ fram pinnglassbehållarna.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmeten försiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en luftig smet. Skeda upp smeten i glassbehållarna, dunka till lite för att få bort luftfickor och stick ner glasspinnen. Ställ in i frysen i minst 3 timmar.
31 juli 2009

Fler goda recept