Torsk med brynt citronsmör och tomat

5 röster
30 min
4

Snabbrimmad torsk med brynt citronsmör och tomat. Blixtsnabb kanonrätt när man har laddat frysen med torsk i portionsbitar, vilket är en smidig sommarstugereserv.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port fryst torsk
  • ca 2 msk salt
  • 25 g smör (eller efter samvete)
  • 0,5 citron
  • 5-10 mogna tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 1 msk kapris
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • nymalen svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Klipp loss de frusna torskbitarna ur plasten. Lägg dem i en kastrull med salt och så pass mycket vatten att det täcker fisken ordentligt. Låt stå i 10-15 min.
  2. Ställ kastrullen på plattan, sätt på lock och koka upp. Dra sedan bort från värmen och låt stå i 5-10 min.
  3. Smält smöret under tiden tills det börjar dofta nötigt. Tillsätt rivet citronskal och pressad saft. Släng ner tomaterna skurna i bitar och blanda runt. Tillsätt kapris, basilika och svartpeppar.
  4. Lyft försiktigt upp torskbitarna och lägg upp på tallrikar. Fördela tomatsmöret över. Garnera med lite extra basilikablad.
  5. Servera genast, gärna med nykokt pyttepotatis.
3 augusti 2013

laddar fler recept...

Laddar fler recept...