I samarbete med WW ViktVäktarna

Mexikansk kyckling i tacoskal

26 röster
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar

Bönröra

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • sallad
  • 8 tacoskal
  • 2 dl gräddfil
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär kyckling i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med salt och peppar.
  2. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja.
  3. Mosa sköljda och avrunna bönor grovt med en potatisstöt eller gaffel. Blanda ner tillsammans med tomatpuré bland lökhacket och låt allt bli varmt. Krydda med socker och salt.
  4. Hacka tomat, lök och koriander. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröra i tacoskalen. Toppa med gräddfil.
Tips!
Chickenburger med äpple- och currysås

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...