Mexikansk kyckling i tacoskal

POPULÄRT
Mexikansk kyckling i tacoskal
Foto: WW ViktVäktarna

Mexikansk kyckling i tacoskal

27

19 ingredienser

30 m

ww viktväktarna

Vem gillar inte tacos? Här samsas kyckling med grönsaker och tacokryddade svarta bönor i spröda tacoskal.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
9-13

WW ViktVäktarnas PersonligaPoints

Ikonen visar PersonligaPoints-intervallet ett recept kan ha per portion för den som är medlem hos WW ViktVäktarna.

Läs mer

ww viktväktarna

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • salt
  • peppar

Bönröra

  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk malen spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 400 g färdigkokta svarta bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt

Servering

  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • sallad
  • 8 tacoskal
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skär kyckling i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med salt och peppar.
  2. Kärna ur och strimla chili. Finhacka vitlök och lök och fräs tillsammans med chili och spiskummin i olja.
  3. Mosa sköljda och avrunna bönor grovt med en potatisstöt eller gaffel. Blanda ner tillsammans med tomatpuré bland lökhacket och låt allt bli varmt. Krydda med socker och salt.
  4. Hacka tomat, lök och koriander. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröra i tacoskalen. Toppa med gräddfil.
TIPS!
Chickenburger med äpple- och currysås

Fler tips från WW ViktVäktarna