Mexikansk köttgryta med tortillas och lime

Mexikansk köttgryta med tortillas och lime

16 ingredienser

3h

En härligt mustig köttgryta med ursprung från det mexikanska köket med smak av kryddor, chili och Ceylonkanel. Servera i tortilla och toppa med koriander, lök och lime.

Tips! Ersätt köttet med rotfrukter för en vegetarisk smakexplosion.

Kanel Ceylon krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Organic Kanel Ceylon från Santa Maria.

Ingredienser

portioner
  • 600 g högrev
  • 1 Santa Maria Chili Guajillo
  • 1 Santa Maria Chili Ancho
  • 1 msk Santa Maria Garlic Paste (eller färsk riven vitlök)
  • 2 gula lökar
  • 4 tomater
  • 0,5 tsk Santa Maria Nejlikor malda
  • 2 tsk Santa Maria Ekologisk Spiskummin
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 2 tsk Santa Maria Ekologisk Oregano
  • 1 tsk Santa Maria Mejram
  • 2 tsk Santa Maria Ekologisk Ceylonkanel
  • salt
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 förp Santa Maria Tortilla Original Medium [8-pack]

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar.
  2. Lägg de torkade chilisen i blöt i hett vatten. Skala och skiva 1 av lökarna till tjocka skivor. Skala och hacka den andra löken. Ställ åt sidan till servering.
  3. Stek löken och tomaterna i het, torr panna tills de är svarta på alla sidor.
  4. Häll av vattnet från chilin, skär av stjälkar och tag ut kärnor om du vill ha mindre hetta. Mixa lök, tomat, chili, vitlök och kryddor i en matberedare.
  5. Täck köttet med blandningen, lägg ner allt i en kastrull och täck med vatten, koka upp och låt koka på svag värme i 2,5h eller tills köttet är mört. Smaka av med salt.
  6. Servera med varma tortillas, limeklyftor och färsk koriander.
TIPS!
Kryddtips!
Kanel Ceylon krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer