Drösad torsk

15 november 2007
4

Du behöver

  • 600 g torskrygg (benfri bit från en stor torsk)
  • 3 msk grovt salt
  • 1 pkt bacon
  • 1 st purjolök, strimlad
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad persilja
  • nykokt potatis till servering

Gör så här

  1. Strö salt på (=drösa) torskbiten. Låt fisken ligga i kylskåpet ca två timmar. Skölj av fisken och dela i fyra bitar. Sjud (koka inte) filéerna i vatten utan salt ca 8 min eller tills innertemperaturen är 60-62 grader.
  2. Stek under tiden bacon knaprigt i en panna och fräs purjolöken mjuk i en annan panna.
  3. Lägg upp fisken på ett varmt fat. Lägg på bacon och purjölök och strö över hackad persilja. Servera med nykokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept