Grillad fläskkotlett med fetasallad

Grillad fläskkotlett med fetasallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Melker Andersson
Melker Andersson

Grillad fläskkotlett med fetasallad

17 ingredienser

Fläskkotlett är väldigt gott oavsett om det är stekta eller grillade. Här serveras de med en fräsch sallad med fetaost.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 2 klyftor vitlök
  • 10 oliver
  • timjan
  • 2 msk olivolja

Fetasallad:

  • 4 potatisar, kokta
  • 0,5 gurka
  • 1 rödlök
  • 4 tomater
  • 2 avokador
  • 50 g spenat
  • 100 g fetaost

dressing:

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka oliverna med vitlök och timjan. Tillsätt olivolja och marinera kotletterna däri.
  2. Fetasallad: Skala gurkan, kärna ur och skär i centimeterstora kuber. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär tomater och avokado i bitar. Dela fetaosten i tärningar. Skölj spenaten. Skär potatisen, stek den på låg värme till en början och öka sedan värmen och stek potatisen knaprig i olivolja.
  3. Vispa ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Grilla kotletterna i 4 minuter på varje sida. Blanda salladen med dressingen.