Räkor och spätta med potatiscurry

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g oskalade räkor
  • 300 g spättafilé
  • salt och peppar

Potatiscurry:

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk curry
  • 1 äpple
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl vitt vin
  • tabasco

Gör så här

  1. Skala räkorna. Rulla ihop spättafiléerna, salta och peppra.
  2. Potatiscurry: Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs potatis, lök och vitlök i olivolja i en stekpanna tillsammans med curry. Tillsätt rivet äpple, färsk ingefära, krossade tomater, äppelcidervinäger och vitt vin. Låt sjuda under lock i ca 15 min. Smaka av med tabasco.
  3. Tillsätt spättarullarna i curryn och sjud ytterligare ca 5 min. Blanda ner räkorna och låt allt bli genomvarmt. Servera.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept