Kyckling med ljummen medelhavssallad

0 röster
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 1 fänkål
  • 3 skalade potatisar
  • 1 kronärtskocka
  • 2 bifftomater
  • 1 skalad och urkärnad avokado
  • 1 urkärnad gul paprika
  • 1 urkärnad röd paprika
  • 0,5 gurka
  • 1 isbergssalladshuvud
  • 1 mozzarellaost (ca 125 g)
  • Vinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj och torka kycklingfiléerna med hushållspapper. Salta och peppra dem. Grilla och efterstek dem i ugnen i 125°C, ca 20 minuter, eller tills de är genomstekta.
  2. Sallad: Koka fänkål, potatis och kronärtskockan i lättsaltat vatten. Skär de kokta grönsakerna samt de övriga ingredienserna till salladen i bitar.
  3. Vinägrett: Rör ihop ingredienserna till vinägretten.
  4. Blanda grönsakerna och osten med vinägretten. Skiva kycklingfiléerna och servera till salladen.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept