Grillad krabbkaka med sallad och limeyoghurt

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g fiskfärs
  • 200 g krabbkött
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 st finhackad gul lök
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 st riven morot
  • 1 st riven fänkål
  • dill, persilja eller koriander
  • valfri sallad
  • Dressing:
  • 2 dl yoghurt
  • 2 st limefrukter, skal och saft
  • salt, peppar
  • 3 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda fiskfärs med krabbkött, grädde, ägg, chili, lök, vitlök, morot, fänkål och kryddor. Bred ut färsen på ett bakplåtspapper i en långpanna. Tillaga i mitten av ugnen i 175°C, ca 15 minuter.
  2. Låt kallna och skär fyrkantiga bitar. Grilla ev bitarna i grillpanna. Skölj salladen. Blanda dressingen och häll den över salladen. Servera till fisken.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept