Salsa Verde med kokt torsk

15 november 2007
4

Du behöver

  • blandade örter, ex persilja, körvel, basilika, mynta, dill
  • 50 g spenat
  • 2 st ansjovisfiléer
  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk kapris
  • 1 skivad vårlök
  • 2 st cornichons (inlagda smågurkor)
  • 1 st lime, pressas
  • 2 dl mild olivolja
  • 600 g torskfilé
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka örterna, skölj spenaten, pressa vitlöken, hacka ansjovisfiléerna. Allt mixas med olivolja till en slät sås.
  2. Salta och peppra fisken, fukta med olivolja och ugnsbaka i 180 grader cirka 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Vårkampanj

Fler goda recept