Rabarber "Konserv"

15 november 2007

Du behöver

  • l grädde
  • l lätt youghurt
  • 1 vaniljstång
  • 100 g socker
  • 3 blad gelatin
  • 3 skivor sockerkaka
  • 500 g Glasrabarber, skalade
  • 3 dl vitt vin
  • 200 g socker

Gör så här

  1. Börja med vaniljpuddingen:
  2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten, koka upp grädden och socker med "delad på längden" vaniljstång.
  3. Krama ur gelatin och rör ner i grädden. Vänd ner yoghurt.
  4. Häll upp på knäpplocksburkar, Skär sockerkakan i fyra bitar som läggs i puddingen, låt stelna i kyl.
  5. Skär den skalade rabarbern i cm stora bitar. Koka upp socker och vin, tillsätt rabarbern. Lägg på lock och låt rabarbern sakta bli mjuk. Låt svalna. Fyll burkarna med rabarberkompotten.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept