Melitzanosalata

Melitzanosalata
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Melitzanosalata

5 ingredienser

Den här röran är helt enkelt en aubergineröra, som ofta serveras i länderna runt Medelhavet. Just det här receptet är grekiskt. Servera till grillat, på buffé eller till en bit bröd.

Ingredienser

portioner
  • 2-3 aubergines
  • 1 citron
  • olivolja
  • 1 gul lök
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Stick hål i auberginerna med en gaffel. Sätt in dem i ugnen i en knapp halvtimme, eller tills de känns mjuka. Skinnet ska vara "skorvigt".
  2. Kyl och skala auberginerna. Pressa saften ur citronen. Mosa auberginerna med en gaffel tillsammans med pressad citron och olja.
  3. Skala och hacka löken fint. Hacka persiljan. Lägg i löken och mycket persilja och droppa i olja tills röran blir slät. Det går bra att använda elvisp.