Melanzane alla Parmigiana med crunchigt pankotäcke

Melanzane alla Parmigiana med crunchigt pankotäcke

0

16 ingredienser

60 min

Den här Italienska auberginegratängen med  tomat och massor av parmesan och mozzarella kommer garanterat få dig på fall. En mild, men kryddig pepparsås och ett havssaltat pankocrunch får smakerna att lyfta om möjligt ännu mer.

maldon_produktbild_01

Maldon havssalt

De fina flingorna från Maldon med mjuk, spröd struktur och ren saltsmak är en favorit världen över.

Ingredienser

portioner6
  • 1 kg aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk TABASCO® Buffalo pepparsås
  • 0,5 msk honung
  • 1 tsk torkad basilika
  • 150 g parmesanost, riven
  • 250 g mozzarellaost, skivad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Pankocrunch

  • 0,5 kruka färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk Maldon havssalt

Gör så här

  1. Skär auberginen i cm–stora skivor. Salta på båda sidor och lägg i ett durkslag ca 30 minuter.
  2. Skala, dela och finhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna tills det mjuknar. Tillsätt krossade tomater, TABASCO® Buffalo pepparsås, honung och basilika. Koka upp och sjud ca 20 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj auberginen i kallt vatten. Låt rinna av. Torka torrt på hushållspapper.
  4. Stek aubergineskivorna i omgångar i olivolja tills de är gyllene på båda sidor. Lägg ett tunt lager tomatsås i botten av en oljad, ugnssäker form. Varva sedan aubergine, mozzarella, parmesan (spara ca 1 dl) och tomatsås. Avsluta med ett lager aubergine.
  5. Pankocrunch
    Hacka oreganobladen. Blanda med panko, olivolja och havssalt.
  6. Toppa gratängen med pankocrunch och resterande parmesan. Gratinera i mitten av ugnen 25–30 minuter tills ytan har blivit gyllene och krispig. Servera gärna med en grönsallad, eller som tillbehör till grillat kött.
TIPS!
läs mer
Garden foccacia med chiliolja

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Maldon hittar du här!

Läs mer