Mazamen

2 röster
30 m
4

En buljongfri ramen som serveras kall! Ramennudlar, färsk lax, noriblad, avokado och massor goda asiatiska smaksättare!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ramennudlar
  • 500 g färsk lax
  • 3 msk rostade sesamfrön
  • 0,33 ark rostat noriblad
  • 1 msk rostad lök
  • 1,5 msk citron- eller yuzojuice
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk mirin
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,33 gurka
  • 1/3 rättika
  • 2 avokado
  • 3 msk japansk majonnäs alternativ vanlig
  • 3 msk koriander, hackad
  • 2 msk salladslök, finhackad

Gör så här

  1. Koka nudlarna och kyl dem i iskallt vatten.
  2. Hetta upp en stekpanna och halstra laxen snabbt på båda sidorna, den ska vara helt rå inuti.
  3. Blanda mortlade sesamfrön med smulade noriblad och rostad lök.
  4. Blanda citron, vinäger, mirin och soja till en ponzudressing. Häll i botten av 4 skålar.
  5. Toppa med kalla nudlar, strimlad gurka, rättika, avokado och tärnad lax. Ringla över lite majonnäs och strö över koriander, salladslök och sesamkryddan med nori och rostad lök.
6 maj 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept