Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen

Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen
Foto: TV4

Jordgubbar på getostyoghurt med rosor och bipollen

Av: Maximillian Lundin

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

En härlig dessert med somriga jordgubbar och krämig getostyoghurt.

Se Maximillian Lundin i Nyhetsmorgon här!

Ingredienser

portioner

Jordgubbarna:

  • 1 l jordgubbar, av fast sötsyrlig karaktär t ex KENT från Gotland

Getostyoghurt:

  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 100 g lactique på getost (t ex Getinge från Skattegården)

Ros & Bipollen:

  • 1 ros
  • 4 tsk bipollen

Gör så här

  1. Jordgubbarna: Rensa jordgubbarna och skölj lätt.
  2. Skär varje gubbe i fyra delar.
  3. Lägg i botten på en skål eller glas.
  4. Getostyoghurt: Skär ner getosten i små bitar och lägg i en mixer och låt den bli rumstempererad.
  5. Värm försiktigt upp yoghurten till kroppstemperatur under ständig omrörning i en kastrull på svag värme.
  6. Slå yoghurten på osten och mixa slät. Låt stå i 5 minuter.
  7. Häll sedan yoghurten på jordgubbarna.
  8. Ros & Bipollen: Plocka rosbladen.
  9. Garnera med bipollen och rosblad. Serveras direkt.