Halstrade pilgrimsmusslor och halloumi

Halstrade pilgrimsmusslor och halloumi
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor och halloumi

Av: Max - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Halstrade pilgrimsmusslor och halloumi med salladslök, baconströssel och timjan och pepparrotscrème.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 förp bacon
  • 1 förp halloumiost
  • 2 salladslökar

Pepparrotsrème

  • 0,25 förp färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,75 kruka timjan
  • 1 bit färsk pepparrot
  • 2 tsk honung
  • citron, skal
  • En skvätt olivolja

Gör så här

Pilgrimsmusslor

  1. Hacka baconet så smått det går och stek det hårt tills det är knaprigt.
  2. Lägg på papper och låt rinna av.
  3. Skiva sedan upp halloumin i lagom stora bitar.
  4. Hetta upp två pannor med smör och olja och stek under full koncentration pilgrimsmusslorna och halloumiosten (med salt och peppar) samtidigt då de båda behöver serveras á la minut. Se med andra ord till att ha allt annat klart. Stek både halloumin och pilgrimsmusslorna cirka 1,5 minut på varje sida på full fräs.
  5. Lägg snabbt upp på tallrikar och klicka på lite crème och några skivor lök. Ta sedan en nypa bacon och strössla över tallriken, ha på lite svartpeppar, salt och en skvätt olivolja.

Pepparrotscrème

  1. Lägg ingredienserna i en blender och mixa till en crème. Ställ in i kylen cirka 1 timme så att krämen stelnar, eller kör direkt om du hellre vill ha en såsigare konsistens.
  2. Skiva några salladslökar (eller en smal purjolök) i tunna diagonala skivor.
  3. Lägg skivorna i en skål med saft från en citron, 3 msk socker och en skvätt vatten. Låt dra i cirka en timme. Använd sedan till garnering.
  4. Riv pepparroten och blanda med resten av ingredienserna.