Mauds Strömmingsinläggning

4h 30 min

Min egen favorit på julbordet är gravad strömming. Därför gör jag alltid en stor sats som blir upp till 3 olika smaksättningar. /Maud Onnermark - Receptet finns med i kokboken Lättlagad julmat

Här hittar du Mauds

Löjromsgravade strömming

.

Läs mer om

Lättlagad julmat

.

19 januari 2011
4h 30 min

Du behöver

  • 1,2 kg strömmingsfiléer
  • 1 l vatten
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk salt

Gör så här

  1. Skölj filéerna och dra bort skinnet.
  2. Låt dem rinna av väl.
  3. Blanda vatten, ättiksprit och salt.
  4. Rör om tills saltet löst sig.
  5. Lägg i filéerna och ställ kallt, minst 6 timmar. De kan stå upp till 1 dygn.
  6. Låt strömmingen rinna av väl.
  7. Gör ett par olika såser och fördela strömmingen i dem.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept