Löjromsgravad strömming

Löjromsgravad strömming
Foto: Ulrika Pousette
Maud Onnermark
Maud Onnermark

Löjromsgravad strömming

8 ingredienser

8h 20 min

En härlig och lite lyxig gravad strömming toppad med löjrom. /Maud Onnermark
Receptet finns med i kokboken Lättlagad julmat och julgodis

Receptet är beräknat för 8-10 personer.

Här hittar du

Mauds strömmingsinläggning

.

Läs mer om

Lättlagad julmat och julgodis

.

Ingredienser

  • 0,33 sats inlagd strömming
  • 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 50-100 g löjrom
  • 1,5 dl gräslök, hackad
  • vitpeppar, nymald (efter smak)
  • 2 krm salt
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Blanda gräddfil, majonnäs och det mesta av löjrommen och gräslöken.
  2. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök.
  3. Blanda ner den väl avrunna strömmingen och låt stå kallt minst 8 timmar.
  4. Garnera med den sparade löjrommen och gräslöken.