Bulgursallad med grönkål och ädelost
Bulgursallad med grönkål och ädelost
12 ingredienser
Salladen är ett bra vegetariskt alternativ på julbordet och den passar utmärkt till julskinka eller rökt kött. Salladen kan serveras varm, ljummen eller kall. /Maud Onnermark - Receptet finns med i kokboken Lättlagad julmat och julgodis
Receptet är beräknat för 8-10 epersoner.
Läs mer om
.
Ingredienser
- 3 dl bulgur
- 5 dl vatten
- 150 g katrinplommon, urkärnade
- 1 dl vinglögg
- 2 äpplen
- 1 citron, pressad saft
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 150 g grönkål
- 1 bit ädelost [ca 140 g]
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Koka upp vattnet och häll i bulguren.
- Koka ca 10 minuter på svag värme.
- Halvera katrinplommon och koka dem 5–10 minuter i glöggen.
- Tärna äpplena och blanda dem med pressad citron.
- Klyfta rödlöken och fräs den i olja några minuter.
- Skär bort de grova nerverna på grönkålen.
- Skölj och torka den.
- Finhacka bladen, gärna i matberedare.
- Låt dem fräsa med löken några minuter.
- Blanda ner bulguren, äpplena med citronsaft och plommonen med glöggen och till sist ädelosten i små bitar.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera salladen varm, ljummen eller kall.