Vaniljmarinerade apelsiner med färska blåbär

15 november 2007

Du behöver

  • 5 filéade apelsiner
  • 100 g blåbär
  • 225 g socker
  • 150 g vatten
  • st 1st vaniljstång
  • ev. Grand Manier

Myntayoghurt

  • msk Ca 3 mynta
  • 20 g florsocker
  • 500 g lättyoghurt1 nypa muskotnöt

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Skrapa ur vaniljstången och lägg ner allt i sockerlagen. Låt det koka i 5 -10 min. Slå sockerlagen över 5 st filéade apelsiner och häll därefter i 50/cl Grand Manier . Täck sedan med plastfolie och låt stå i kylen över natten. Sila av lite av sockerlagen och blanda i ca 100 g blåbär straxt innan servering.
  2. Sila av vätskan i yoghurten så den får en krämig konsistens.(Kan göras i ett kaffe filter eller en kökshandduk). Hacka myntan och blanda i yoghurten tillsammans med flor sockret. Lägg en rejäl klick av myntayoghurten ovanpå apelsin och blåbärs blandningen. Avsluta med att raspa lite muskot nöt ovanpå.
Kommentera receptet

Fler goda recept