Stekt marulk med rökt blomkålspuré och kålrabbifrittata med havskräfta samt örtsallad med citrusvinägrett

Mattias-Larsson

Stekt marulk med rökt blomkålspuré och kålrabbifrittata med havskräfta samt örtsallad med citrusvinägrett

23 ingredienser

Ingredienser

portioner

Kålrabbifrittata:

  • 200 g kålrabbi
  • 5 råa havskräftor
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • 75 g parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

Blomkålspuré:

  • 250 g blomkål
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2 skivor bacon

Örtsallad:

  • 100 g salladsmix (bladspenat, mizuna, röd mangold och rucola)
  • 0,5 mandarin, skal och saft
  • 0,5 limefrukt, skal och saft
  • 0,25 citron, skal och saft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm vitlök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • salt

Marulk:

  • 600 g marulksfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • rapsolja

Gör så här

  1. Så här gör du:
  2. 1.
  3. Kålrabbifrittata: Värm ugnen till 125°. Skala kålrabbin och hyvla eller skiva den ytterst tunt. Använd allt utom den nedersta centimetern. Skala och hacka havskräftstjärtarna. Blanda samman kålrabbi och kräftor och krydda med salt och peppar. Låt stå i ca 30 minuter. Riv parmesanen. Vispa äggen och grädden lätt och blanda ner parmesanen. Krama ut vätskan ur kålrabbin och kräftstjärtarna. Blanda med äggblandningen och häll ner i en smord ugnssäker form. Baka i ugnen i ca 25 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  4. 2.
  5. Blomkålspuré: Skär blomkålen i mindre bitar. Koka upp grädde och mjölk, lägg i blomkål och hela baconskivor och sänk värmen. Låt sjuda tills blomkålen är mjuk, ca 5 minuter. Lyft ur baconskivorna och mixa blomkålen till en slät puré. (Baconskivorna kan du äta till frukost en annan dag.)
  6. 3.
  7. Örtsallad: Skölj salladsskotten och låt rinna av i durkslag. Tvätta citrusfrukterna noga, riv skalet och pressa ut saften. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman citrussaften med senap, vitlök och olivolja. Salta. Vänd salladen i dressingen precis före servering.
  8. 4.
  9. Fördela salladen och kålrabbifrittatan på fyra tallrikar. Skär marulken i fyra skivor. Krydda på båda sidor med salt och peppar. Hetta upp oljan och stek fisken på högsta temperatur i ca 2 minuter per sida. Innertemperaturen skall vara 55°. Lägg på fisk och blomkålspuré och servera genast.