Mattias sjukt goda pilgrimsmusslor

Mattias sjukt goda pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Mattias sjukt goda pilgrimsmusslor

Av: Mattias Gereny

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Grillade pilgrimsmusslor och jordärtskockspuré. Serveras med nybakt bröd och kärlek. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 4-8 färska pilgrimsmusslor
  • 8 jordärtskockor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 dl torrt vitt vin
  • smör
  • salt
  • peppar
  • dill, till dekoration

Gör så här

  1. Skala jordärtskockorna och dela dem i mindre bitar.
  2. Blanda grädde, vin, buljong i en kastrull och lägg i jordärtskockorna.
  3. Låt det sjuda på svag värme tills jordärtskockorna är mjuka. Rör om då och då.
  4. När jordärtskockorna är mjuka, använd en stavmixer tills purén är jämn och slät. Smaka av och tillsätt lite salt vid behov.
  5. Stek pilgrimsmusslorna snabbt på hög värme, gärna i en grillpanna, tills de fått en fin färg. Salta och peppra försiktigt.
  6. Skapa en bädd av purén och lägg musslorna på bädden, gärna på varm tallrik.
  7. Dekorera, servera och njut!