Rökt lax med ”asiatiska grönsaker” och ingefärsyoghurt

4 röster
30 min
4

Enkel och god förrätt med varmrökt lax, yoghurt smaksatt med ingefära och marinerade grönsaker.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g varmrökt lax
  • 50 g blomkål
  • 40 g morot
  • 40 g fänkål
  • 0,25 rödlök

Marinad till grönsaker

  • 1 chili
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 tsk pressad limejos
  • flingsalt
  • koriander

Ingefärsyoghurt

  • 0,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Plocka små buketter av blomkålen och finstrimla resten av grönsakerna.
  2. Kärna ur och finhacka chilin och blanda med övriga ingredienser till marinaden.
  3. Blanda grönsakerna med marinaden ca 10 minuter före servering och smaka av med flingsalt.
  4. Blanda samtliga ingredienser till ingefärayoghurten.
  5. Fördela laxen på 4 tallrikar. Lägg på de marinerade grönsakerna och toppa med yoghurten.
26 december 2013
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept