Rårörda blåbär med vaniljfärskostkräm och kaksmulor

0 röster
4

En god blåbärsdessert som går snabbt och enkelt att fixa ihop! Rårörda blåbär toppade med mascarponekräm och kaksmulor.

Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g blåbär
  • 0,5 dl strösocker
  • 200 g mascarpone
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 25 smuliga kakor, typ bondkakor

Gör så här

  1. Blanda blåbär och socker och rör runt med jämna mellanrum tills sockret löst sig.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Blanda vaniljfrön med mascarpone och strösocker, vispa tills krämen är tjock och luftig.
  3. Lägg upp blåbären i fyra små skålar. Lägg på vaniljmascarponen och smula över kakorna
16 augusti 2013

Fler goda recept