Idas Röding

33 röster
4

Rödingfilé stekt i smör som serveras i krämig sås med kantareller och till det varm potatis.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rödingfilé
  • 6 dl gräddmjölk
  • 3 dl grädde + 3 dl mjölk ihopblandat
  • 50 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 150 g kräftstjärtar
  • 1 st näve kantareller
  • rejält med hackad dill
  • finhackad rödlök
  • Salt o peppar

Gör så här

  1. Stek rödingfileérna i en stekpanna ganska snabbt på en sida i smör.
  2. Plocka ur rödingen och lägg i kantareller.
  3. Rör ner gräddmjölken, låt tjockna lite.
  4. Ha sedan i dijonsenapen.
  5. I med fileérna igen med andra sidan ner. Låt småputtra i någon minut.
  6. Rikligt med dill, och lök som garnering.
  7. Salt och peppar efter smak.
  8. Servera med citronklyfta och potatis.
  9. Garnera med kräftstjärtar före servering.
3 juli 2008
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept