Toast med västerbottenost och lökfrästa kantareller

Toast med västerbottenost och lökfrästa kantareller

Av: Mats Öhrn

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • ca 1 l kantareller, rensade
  • 1 gul lök, hackad (även det mesta av det gröna)
  • 4 skivor vitt bröd, kanterna bortskurna
  • 4 tjocka skivor västerbottenost
  • smör
  • persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Svetta kantarellerna i en stekpanna tills all vätska dunstat. Lägg i en ordentlig klick smör och fräs svampen vackert brun. Lägg i mer smör, tillsätt löken. Salta och peppra och stek någon minut.
  2. Stek brödskivorna i smör. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg en skiva västerbottenost på varje bröd. Sätt in i 225º varm ugn tills osten smält.
  3. Fördela kantarellerna över toasten och strö över hackad persilja.