Pocherad torskrygg med brynt smör

12 röster
4

Servera fisken med fänkålscrudité färska rödbetor, kapris och knaperstekt bacon.

Dryck
83193 Laforet Pinot Noir, Bourgogne 2007

Kjell och Mats lagade även

Rom 43 med tilltugg


Asiatisk löjromstoast


Jordgubbar i grönpepparsås



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Fisk

  • 4 torskrygg, filé
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 l vatten
  • salt (efter smak)

Rödbetor med bacon

  • 8 rödbetor
  • 300 g bacon
  • kapris (efter smak)

Fänkålscrudité

  • 1 fänkål, färsk
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • persilja, hackad

Till servering

  • potatis, kokt
  • smör, brynt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fisk
    Rimma torsken (iskallt vatten, använd is, häll i salt - låt torsken ligga i 30 min).
  2. Lös upp buljong i lite vatten.
  3. Lägg torsken i buljongen, tillsätt vin och in i ugnen 130-160 grader tills torsken har en temperatur på 48 grader.
  4. Rödbetor med bacon
    Koka rödbetorna mjuka, skala och klyfta.
  5. Blanda sedan ner knaperstekt bacon och kapris(efter behag).
  6. Fänkålscrudité
    Fint strimlad färsk fänkål lägges i en timma i 1-2-3 lag.
  7. Häll av lagen och blanda ner en vitlöksklyfta(krossad) med en halv dl olivolja. Toppa med hackad persilja.
  8. Servera torsken med kokt potatis, brynt smör, rödbetor med bacon och crudité.

Laddar fler recept...