Vegetarisk pytt

45 min
4

En busenkel middag för fyra som också är vacker att titta på.

12 november 2007
45 min
4

Du behöver

  • 4 st rödbetor
  • 1 msk grovt salt
  • 400 g potatis
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk morötter
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st röd paprika
  • 0,5 st zucchini
  • salt
  • svartpeppar

Pepparrotsyoghurt:

  • 100 g pepparrot
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta rödbetorna noga och lägg dem på det grova saltet i en ugnsform. Ställ mitt i ugnen och grädda i cirka 45 minuter.
  2. Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj och strimla purjolöken. Stek löken, vitlöken och purjolöken tillsammans med rotfrukterna i matfettet i en stekpanna tills rotfrukterna har blivit lagom mjuka.
  3. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj och tärna zucchinin. Tillsätt zucchinin och paprikan i stekpannan mot slutet av stekningen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Gör pepparrotsyoghurten: Riv pepparroten på ett rivjärn och blanda med yoghurten och honungen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut rödbetorna ur ugnen och skala dem. Servera dem med pytten tillsammans med pepparrotsyoghurten.
Kommentera receptet

Fler goda recept