Matpaj med tre olika fyllningar

Matpaj med tre olika fyllningar
Foto: Aito

Matpaj med tre olika fyllningar

15 ingredienser

40 m

Gör en spröd och vegetarisk paj, välj mellan tre olika fyllningar. Matig och krämig med Aito Oat Cuisine. 3 små pajer (diameter 14 cm) eller en stor paj (diameter 27 cm).

Miljövänligt tips!
aito_natural

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade cuisine.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pajdeg

  • 200 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 100 g smör, kallt i små tärningar (eller mjölkfritt margarin för ett mjölkfritt alternativ)
  • 1 ägg
  • 10 g vatten, iskallt

Äggstanning

  • 250 ml Aito Oat Cuisine
  • 2 ägg
  • 5 g salt
  • 2 g vitpeppar

Tomatfyllning

  • 10-15 tomater, snittade
  • 10-15 oliver, urkärnade

Sparris och ostfyllning

  • 6-8 gröna sparrisar
  • 30 g parmesanost

Broccolifyllning

  • 6-8 bitar broccoli
  • 100 g ost

Gör så här

Pajdeg

  1. Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och blanda hastigt till en jämn deg.
  2. Platta till degen, plasta in i plastfilm och låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  4. Kavla degen 2-3 mm tunt. Klä formarna med degen och förgrädda i 10 minuter.

Äggstanning

  1. Vispa samman alla ingredisner till äggstanningen.

Fyllning och gräddning

  1. Fyll pajerna eller pajen med önskad fyllning och fördela äggstanningen jämnt över.
  2. Baka av i 200 grader varmluft ytterligare ca 20-30 minuter eller tills pajerna eller pajen har fått en fin färg.
TIPS!
Tips från Aito!
Zucchinipasta med citron och vitlök

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept

Läs mer