• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Matpaj med tre olika fyllningar

3 röster
40 m
4
Matpaj med tre olika fyllningar
Foto: Aito

Miljövänligt tips!
Använd Aito havrebaserade cuisine.

Aito cuisine till promoruta - vit bakgrund

Gör en spröd och vegetarisk paj, välj mellan tre olika fyllningar. Matig och krämig med Aito Oat Cuisine. 3 små pajer (diameter 14 cm) eller en stor paj (diameter 27 cm).

40 m
4
4 portioner

Du behöver

Pajdeg

  • 200 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 100 g smör, kallt i små tärningar (eller mjölkfritt margarin för ett mjölkfritt alternativ)
  • 1 ägg
  • 10 g vatten, iskallt

Äggstanning

  • 250 ml Aito Oat Cuisine
  • 2 ägg
  • 5 g salt
  • 2 g vitpeppar

Tomatfyllning

  • 10-15 tomater, snittade
  • 10-15 oliver, urkärnade

Sparris och ostfyllning

  • 6-8 gröna sparrisar
  • 30 g parmesanost

Broccolifyllning

  • 6-8 bit broccoli
  • 100 g ost

Gör så här

  1. Pajdeg
    Blanda vetemjöl, salt och smör i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och blanda hastigt till en jämn deg.
  2. Platta till degen, plasta in i plastfilm och låt degen vila i kylskåpet i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Kavla degen 2-3 mm tunt. Klä formarna med degen och förgrädda i 10 minuter.
  4. Äggstanning
    Vispa samman alla ingredisner till äggstanningen.
  5. Fyllning och gräddning
    Fyll pajerna eller pajen med önskad fyllning och fördela äggstanningen jämnt över.
  6. Baka av i 200 grader varmluft ytterligare ca 20-30 minuter eller tills pajerna eller pajen har fått en fin färg.
29 april 2020