• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Matmuffins med cannellinibönor

Matmuffins med cannellinibönor

1

4 steg att laga

10 ingredienser

40 m

Matiga muffins med cannellinibönor, oliver och fetaost - perfekt till picknicken, buffén eller utflykten.

Ingredienser

portioner8 - 16 st
  • 2 ägg
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja Originale
  • 1 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl [210 g]
  • 2 dl grahamsmjöl [120 g]
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, urkärnade
  • 140 g Zeta Fetaost
  • 1 förp Zeta Cannellinibönor ekologiska

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
  2. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
  3. Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter.