• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Matmuffins med cannellinibönor

1 röst
40 m
8-16 st
Zeta Matmuffins med cannellinibönor
Foto: Zeta
40 m
8-16 st

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 dl Zeta extra jungfruolivolja Originale
  • 1 dl vatten
  • 3,5 dl vetemjöl [210 g]
  • 2 dl grahamsmjöl [120 g]
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 burk Zeta Leccino-oliver, urkärnade
  • 140 g Zeta Fetaost
  • 1 förp Zeta Cannellinibönor ekologiska

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lätt. Tillsätt olivolja och vatten.
  2. Blanda mjölsorterna med bakpulver och salt och rör ner i äggsmeten. Rör ihop till en tjock smet.
  3. Rör ner hackade oliver, smulad fetaost och avrunna cannellinibönor i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter.
12 augusti 2019