Matjessill på kavring

Matjessill på kavring
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Matjessill på kavring

10 ingredienser

Det passar alltid bra med en liten smörgås som förrätt. På den här kavringen har vi lagt matjessill som marinerats några timmar för rikare smak.

Ingredienser

portioner
  • 200 g matjessillfilé
  • 2 dl tomatjuice
  • 0,5 dl sherry
  • malen svartpeppar
  • 4 skivor kavring
  • 1 rödlök
  • 4 äggulor
  • 1 kruka salladsblad
  • 1 tomat
  • bordsmargarin

Gör så här

  1. Skölj matjessillen i kallt vatten. Blanda tomatjuice, sherry och peppar och lägg i sillen, låt stå och marinera några timmar.
  2. Ta upp sillen och låt den rinna av. Skär den i strimlor på längden. Bre kavringskivorna, rulla ihop strimlorna av matjesfilé och lägg på kavringen. Skilj äggulorna från vitorna och lägg en äggula i mitten av varje rulle. Garnera med rödlöksringar, sallatsblad och tomat.