Matjessill med bakade rödbetor, äpplen och sockerstekt lök

ca 1 h 30 m

Matjessillen blir en supergod ljummen rätt med ugnsbakade rödbetor, karamelliserad lök och äpplen. Smetana rundar av och pepparrot spetsar till smaken. 

17 december 2015
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
ca 1 h 30 m

Du behöver

  • 2 filéer matjessill, gärna Norröna
  • 4 rödbetor
  • 2 äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 2 msk smör
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1 dl gräddfil, alt smetana
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk socker
  • 1 knippe gräslök
  • pepparrot, till servering

Gör så här

  1. Baka betorna i ugn 175 grader ca 40 minuter beroende på storlek, låt svalna och skala.
  2. Skär klyftor av äpplena, stek dem i smör och socker, tillsätt löken mot slutet så att det karamelliserar utan att det tar för mycket färg.
  3. Skär sillen lägg den på ett fat, lägg rödbetor, äpplen, och löken över och klicka ut gräddfil, strö över nyskuren gräslök. Avsluta med kryddpeppar, det sista brynta smöret ur pannan och lite nyriven pepparrot.
Kommentera receptet

Fler goda recept