Matjessill ”lerpotta” med brynt smör och rivet ägg

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Matjessill ”lerpotta” med brynt smör och rivet ägg

7 ingredienser

25 m

En vacker rätt till påskbuffén eller midsommarlunchen. Skivad potatis, matjessill, dillkräm, ägg, rödlök och brynt smör.

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar, kokta
  • 1 knippe dill
  • 3 dl gräddfil
  • 200 g matjessill
  • 1 rödlök, hackad
  • 200 g smör, brynt
  • 4 ägg, kokta, rivna

Gör så här

  1. Skiva potatis och lägg i botten på en tallrik.
  2. Mixa dill och gräddfil till kräm.
  3. Toppa potatisen med matjessill och rödlök.
  4. Häll på varmt brynt smör och toppa sedan med dillcreme och det rivna ägget.
  5. Garnera med lite dillkvistar.