Matig sandwich med äggmajonnäs och bacon

3 mackor

Ägg- och baconmacka som är perfekt att ha med på vinterutflykten. Mättande, god och enkel att göra!

20 februari 2017
3 mackor

Du behöver

  • 1 stor baguette
  • 3 msk färskost
  • 6 ägg, hårdkokta
  • 1 msk majonnäs
  • 9 skivor bacon
  • 1 kruka smörgåskrasse, klippt
  • salladsblad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att steka baconet knaprigt. lägg det på lite hushållspapper så det överflödiga fettet får rinna av.
  2. Gör en äggmajonnäs, hacka äggen och blanda med majonnäsen, salta och peppra.
  3. Dela baguetten på längden och bred båda delarna med färskost. Fördela äggmajon på den undre delen, lägg på bacon och sedan krasse. Avsluta med salladen och till sist lägg på överdelen. Pressa ihop den försiktigt så den sitter ihop. Dela den sedan i 3 lika delar. Passar bra till att slå in i papper och äta den som matsäck.
Kommentera receptet

Fler goda recept