Grönkålssallad med havreris & honungsrostade valnötter

Frebaco Matig grönkålssallad med havreris och honungsrostade valnötter
Foto: Köket.se

Grönkålssallad med havreris & honungsrostade valnötter

11 ingredienser

20 min

Perfekt till julbordet, eller varför inte som en härlig lunchsallad?

Svenskt Havreris
Frebaco Kvarn havreris NY 2023

Svenskt Havreris

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2-4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris (beroende på hur matig du vill att salladen ska vara)
  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron (alt. 1 apelsin)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 1 granatäpple
  • 300 g fetaost
  • ev crema di balsamico

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att riset snabbt blir svalt.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med olivolja och saften från 1 citron eller 1 apelsin, salt och svartpeppar. Krama runt kålen ordentligt i bunken så att den blir mjuk. Detta är ett mycket viktigt steg för att salladen ska bli god och saftig!
  3. Stek valnötterna i en torr panna tills det doftar gott. Ringla över honung och stek på medelvärme tills vätskan kokat bort och nötterna är klibbiga. Salta och låt nötterna torka något i pannan.
  4. Kärna ur granatäpplet.
  5. Varva citrusmarinerad grönkål med honungsrostade valnötter, smulad fetaost och granatäpplekärnor. Toppa med salt, peppar, lite olivolja och ev. crema di balsamico.
TIPS!
Fler tips
Frebaco Krämig kycklingstroganoff med svamp

Fler tips

Goda recept till vardag och helg från Frebaco Kvarn.

Läs mer