Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.
Läs mer
Ingredienser
2-4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris (beroende på hur matig du vill att salladen ska vara)
250 g grönkål
0,5 dl olivolja
1 citron (alt. 1 apelsin)
salt
svartpeppar
2 dl valnötter
3 msk flytande honung
1 granatäpple
300 g fetaost
ev crema di balsamico
Gör så här
Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att riset snabbt blir svalt.
Riv grönkålen i mindre bitar. Lägg i en bunke tillsammans med olivolja och saften från 1 citron eller 1 apelsin, salt och svartpeppar. Krama runt kålen ordentligt i bunken så att den blir mjuk. Detta är ett mycket viktigt steg för att salladen ska bli god och saftig!
Stek valnötterna i en torr panna tills det doftar gott. Ringla över honung och stek på medelvärme tills vätskan kokat bort och nötterna är klibbiga. Salta och låt nötterna torka något i pannan.
Kärna ur granatäpplet.
Varva citrusmarinerad grönkål med honungsrostade valnötter, smulad fetaost och granatäpplekärnor. Toppa med salt, peppar, lite olivolja och ev. crema di balsamico.