I samarbete med God Morgon

Matig grön superskål med sunny citrus- och tahinidressing

20 m
2
Matig grön superskål med sunny citrus- och tahinidressing
Foto: God Morgon

En riktig superskål perfekt efter ett tidigt träningspass! Äggröra, bönor, avokado och grönkål och så en riktigt smarrig dressing av citrusjuice och tahini till det. Recept från Green kitchen stories.

Tips! Enklaste sättet att skära avokado fint är att skära ner i avokadohalvorna med skalet på och sedan ta en stor sked och försiktigt gröpa ur hela den uppskurna halvan.

2 november 2017
20 m
2

Du behöver

  • 3 stora stjälkar grönkål
  • 0,5 gurka
  • 5 körsbärstomater
  • 1 liten näve persilja eller annan färsk ört
  • 1 skvätt olivolja
  • 2 ägg
  • 2 dl svarta bönor, förkokta
  • 0,5 tsk spiskummin

Dressing

  • 0,5 dl God Morgon Organic Sunny Citrus Blend
  • 0,5 dl ljus tahini
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt

Till servering

  • 1 avokado
  • sesamfrö

Gör så här

  1. Skär bort den tjockare delen av stammen från grönkålen, hacka bladen fint och lägg i en eller två skålar.
  2. Vispa ihop dressingen så att den blir helt jämn. Ha i en skvätt mer juice ifall den känns för tjock (beror på hur rinnig tahinin är). Häll hälften av dressingen över grönkålen och massera in den i bladen för att mjuka upp dem.
  3. Skär gurka och körsbärstomater i mindre bitar, finhacka persiljan och vänd ner i grönkålen.
  4. Vispa ihop 2 ägg och en skvätt salt och stek en mjuk äggröra i en oljad panna. Häll upp äggröran i ena sidan av skålen.
  5. Sätt tillbaka stekpannan på värmen och häll i en skvätt olja till, skölj bönorna och häll i stekpannan tillsammans med spiskummin. Häll i de varma bönorna i skålen och servera toppad med tärnad avokado, sesamfrö, persilja och resterande dressing.
Kommentera receptet

Fler goda recept