Terva auta special

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 6 st potatisar
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 400 g färsk renskav
  • 400 g kantareller
  • 4 st färska fikon
  • 0,5 msk socker
  • 1 st apelsin, pressas
  • 1 msk balsamicovinäger
  • smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • gräslök och basilika till garnering

Gör så här

  1. Rösti: Skala och riv potatisarna. Blanda med 1 msk persilja och 1 msk gräslök, salta och peppra. Stek 8 röstiplättar i smör tills de blir gyllenbruna.
  2. Stek renskav och kantareller i smör, salta, peppra och blanda i resten av persiljan och gräslöken.
  3. Kvarta fikonen och glasera i socker, apelsinsaft och balsamicovinäger. Runda av med en klick smör.
  4. Uppläggning: Varva röstiplättar och renskavsröra på portionstallrikar och toppa med fikonen. Skeda glasyrsaften runt och garnera med gräslök och basilika.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept