Kallrökt fjällrödingsoppa med tryffelolja - The Flower Power Soup

Kallrökt fjällrödingsoppa med tryffelolja - The Flower Power Soup

Kallrökt fjällrödingsoppa med tryffelolja - The Flower Power Soup

Av: Mathias Kemi

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

En underbart smaksatt soppa som enkelt rinner ner i magen, där den ska vara. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 350 g blomkål
  • 4 dl mellangrädde
  • 6 dl hönsbuljong
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
  • 4 skivor kallrökt fjällröding
  • stänk av tryffelolja

Gör så här

  1. Skölj och hacka purjolöken och dela blomkålen i grova bitar.
  2. Fräs löken i oljan i en gryta utan att den får färg, tillsätt blomkål och buljong.
  3. Sjud blomkål under lock tills de är mjuka.
  4. Mixa till en soppa med stavmixer/mixer, smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär fjällrödingen I mindre bitar, lägg ner toppformat i mitten av djuptallriken.
  6. Servera soppan varm på fjällrödingen så att rödingen fortfarande sticker upp ovanför soppan, avsluta med stänk av tryffelolja.