Räkcocktail med saffransmajonnäs

0 röster
12

En härlig räkcocktail med spännande smak av saffran.

Visa mer
12

Du behöver

  • 500 g räkor, färska, skalade
  • 100 g bondbönor, skalade
  • 1 dl plockade och sköljda salladssorter (beroende på säsong och tillgång)
  • 1 st schalottenlök, skalad och skuren i ringar
  • 1 st äpple, granny smith, skalat och skuret i tärningar
  • 100 g gurka

Saffransmajonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk champagnevinäger eller liknande
  • 2,5 dl matolja
  • 1 pkt saffran

Gör så här

  1. Saffransmajonnäs
    Rör ihop äggulor, senap, vinäger och saffran.
  2. Tillsätt sedan lite i taget av oljan under ständig vispning.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Lägg lite sallad i botten på ett glas, blanda räkor, bondbönor, lök och äpple samt gurkan med saffransmajonnäs, lägg ovanpå salladen.
  5. Toppa med garneringsörter eller krutong om så önskas.
6 december 2010

Laddar fler recept