Saffranspannkaka

Receptet är beräknat för 12 personer på buffé, bör göras dagen före.

Bittermandeln har en väldigt koncentrerad smak, så ta det försiktigt med den så att det inte blir för mycket.

6 december 2010
12

Du behöver

  • 167 g ägg
  • 27 g äggula
  • 11 g vaniljsocker
  • 55 g strösocker
  • 17 g mandel, skalad och hyvlad
  • 500 g risgrynsgröt
  • 200 g grädde
  • bittermandel, några droppar efter smak
  • smaka av med saffran

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom grädden, grädden tillsätts försiktigt på slutet.
  2. Häll upp i smörsmorda koppar, grädda i 170 grader i c:a 20 minuter, till de har stannat och fått en lätt gyllenbrun färg.
  3. Servera lätt ljumna med hallon och lätt vispad grädde.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept

Fler från Mathias Emilsson

Visa alla recept från Mathias Emilsson

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon