Pytt i panna på arbetarnas dag

0 röster
4

Mathias Dahlgren lagar en klassisk svensk rätt på 1 maj.

Gott att servera till
Hel salt gurka
Inlagda rödbetor
HP sås
Heinz ketchup
Rostad lök

Personligen tycker jag att det är gott om man serverar lite mörk kalvfond till, rätten blir då lite ”blötare”, vilket jag gillar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g kokt, kall potatis, skuren i mindre bitar
  • 1 stor gul lök, skalad, fint hackad
  • 400 g stekt kall kalvstek, skuren i mindre bitar
  • 300 g kokt kall rimmad oxbringa
  • smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 knippe fint hackad kruspersilja
  • 8 stekta ekologiska ägg

Gör så här

  1. Stek i smör och krydda lök, potatis, kött var för sig, blanda därefter alltsammans.
  2. Stek äggen.
  3. Arrangera över varma tallrikar. Strö finhackad persilja över.
  4. Servera tillbehören på bordet, festen kan börja.
30 april 2009

Laddar fler recept