Currystekt karré med basmatiris och gurkyoghurt

0 röster
4

Du behöver

  • 600 g fläskkarré
  • 2 st gula lökar
  • olja till stekning
  • 1 msk stark curry
  • 6 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk socker
  • salt och svartpeppar

Gurkyoghurt:

  • 1 burk matlagningsyoghurt (ca 200 g)
  • 0,5 st gurka
  • salt och svartpeppar
  • Basmatiris:
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 0,75 tsk salt

Gör så här

  1. Skär köttet i mindre bitar. Skala och skär löken i mindre bitar. Bryn kött och lök i olja i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta. Tillsätt curry, buljong och socker. Koka samman till mustig gryta med simmig konsistens, ca 40 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Basmatiris: Skölj riset under rinnande vatten. Häll därefter riset i en kastrull, tillsätt vatten och salt. Koka upp och rör om. Lägg därefter på ett lock och låt sjuda i 10-12 min på svag värme, utan omrörning. Låt därefter riset stå och dra i 5 min innan servering.
  3. Gurkyoghurt: Skölj och skala gurkan. Skiva med osthyvel och blanda samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept