Stekt abborre med färska gula kantareller & färsk inlagd gurka

4

Du behöver

  • 600 g skinn & benfria abborre fileer
  • Salt & vitpeppar
  • Grovt rågmjöl till panering
  • Smör & olja till stekning
  • 400 g rensade gula kantareller
  • 50 g finhackad färsk lök
  • Salt & peppar till kryddning
  • smör till stekning
  • 200 g skalad slangurka, skivad i tunna skivor
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl socker
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt & några varv nymald peppar från kvarnen
  • 1 knippe dill, skuren

Gör så här

  1. Koka upp ättikslagen så att socker och salt löser sig. Låt kallna helt.
  2. Lägg i gurkan och dillen. Blanda och låt stå i kyl mist 30 min.
  3. Krydda och mjöla fiskfiléerna.
  4. Stek dem i smör och olja till gyllene. Salta lätt.
  5. Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Lägg först i löken.
  6. När löken börjar bli mjuk tillsätt svampen. Stek till gyllene. Krydda.
  7. Arrangera fisk, kantareller och gurka över tallrikar.
  8. Servera med nykokt färskpotatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept