Mathias Dahlgrens nyårsefterrätt med färska hallon, persika och maräng

3 röster
4

Vecker och storslaget god efterrätt som passar på den festligare måltiden. Till exempel på nyår.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Sabayonne

  • 2 äggulor
  • 100 g socker
  • 1 dl Moscato di Asti (vitt vin)
  • 1 dl vispad grädde
  • 100 g hallonsorbet
  • 100 g gul persikosorbet
  • 50 g färska maränger
  • 4 blad färsk mynta

Gör så här

  1. Vispa äggula, socker och vin kraftigt över vattenbad i bunke tills konstistensen är luftig och skummig.
  2. Vispa sabayonne tills den är helt kall över isbad. Häll i grädde.
  3. Varva hallon, maräng, sorbet och sabayonne i vackra glas. Toppa med mynta. Servera genast.
29 december 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept