Ekologiskt ägg i ugn med stuvad spenat , stekta gula kantareller, mörk oxfond

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 Ekologiska lantägg
  • 100 g stuvad spenat smaksatt med muskotnöt
  • 200 g gula kantareller
  • 30 g fint hackat schalottenlök
  • 10 g fin skuren persilja
  • 20 g ekologiskt smör
  • 10 g fint skuren persilja
  • 2 dl mörk oxfond

Gör så här

  1. Bottna 4 ungssäkra glas alternativt små formar med stuvad spenat.
  2. Kläck ett ägg i varje glas eller form, baka i 100 C ugn till ägget koagulerar.
  3. Personligen föredrar jag om gulan är löst ?rinnig? i konsistensen.
  4. Stek kantareller med lök i smör krydda med salt och nymald peppar.
  5. Arrangera stekta kantareller över äggen, värm oxfonden och ös över kantarellerna.
  6. Toppa med brödkrutonger och ?strössla? över persiljan.
15 november 2007

Laddar fler recept