Chevre Chaud

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Soppa:

  • 3 dl mjölk
  • 300 g getost
  • 50 g olivolja
  • Övrigt:
  • 40 g frissesallad, fint plockad
  • 10 g valnötter, rostade
  • 1 tsk valnötsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt, svartpeppar från kvarn
  • 4 tsk flytande honung
  • 8 blad färsk rosmarin, fint hackad
  • 1 skiva hårt rostat formbröd, (skuren i mindre bitar)

Gör så här

  1. Soppa:
  2. Smula sönder getosten, värm mjölken & olivoljan. Mixa osten med den varma mjölken till skummig soppa.
  3. Sallad:
  4. Blanda valnötsoljan, vitvinsvinägern, salt, peppar och valnötter i en bunke. Vänd in sallad så att smakerna blandas väl.
  5. Servering:
  6. Fördela honung och rosmarin i botten av 4 små djupa tallrikar. Arrangera valnötssallad över honungen. Toppa med brända brödkrutonger.
  7. Servera den varma skummiga soppan ur kanna vid bordet.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept