4 portioner
Du behöver
Soppa:
- 3 dl mjölk
- 300 g getost
- 50 g olivolja
- Övrigt:
- 40 g frissesallad, fint plockad
- 10 g valnötter, rostade
- 1 tsk valnötsolja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- salt, svartpeppar från kvarn
- 4 tsk flytande honung
- 8 blad färsk rosmarin, fint hackad
- 1 skiva hårt rostat formbröd, (skuren i mindre bitar)
Gör så här
- Soppa:
- Smula sönder getosten, värm mjölken & olivoljan. Mixa osten med den varma mjölken till skummig soppa.
- Sallad:
- Blanda valnötsoljan, vitvinsvinägern, salt, peppar och valnötter i en bunke. Vänd in sallad så att smakerna blandas väl.
- Servering:
- Fördela honung och rosmarin i botten av 4 små djupa tallrikar. Arrangera valnötssallad över honungen. Toppa med brända brödkrutonger.
- Servera den varma skummiga soppan ur kanna vid bordet.
15 november 2007