Kyckling à la curry

Kyckling à la curry
Foto: Barnens matskola

Kyckling à la curry

Av: Mathias Byskog, Kalle Kjellman, Emma Andersson

Från: Nyhetsmorgon

15 ingredienser

Vinnare av Barnens matskola och därmed korade som den godaste kycklinggrytan 2009.

Mathias Byskog, Kalle Kjellman, Emma Andersson går på Rosentorps skola, 4, i Vellinge.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 vitlök
  • 2 gula lökar
  • 1 msk röd curry
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 0,5 msk soja
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk farinsocker

Tillbehör

  • 1 zucchini
  • 1 förp vattenkastanjer

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna och lägg i en gryta. Bryn vitlöken, löken och röd curry i lite vatten. Lägg i grytan. Häll i kokosmjölken, hönsbuljongen, soyan, paprikan och morötterna i grytan. Krydda med salt, peppar, sweet chilisås och soja.